Aaron Carter, már 9 évesen popsztár volt, azonban élete mégsem úgy alakult, ahogy azt ő vagy sokan mások várták volna. 

A floridai Tampában született, Aaron Charles Carter néven, 1987. december 7-én. Édesanyja, Jane Elizabeth Schneck volt, édesapja pedig a néhai Robert Gene Carter. Frank D. Miles iskolában töltötte általános iskolás éveit, ami alatt, még csak 7 évesen frontember lett, a Dead End nevű zenekarban. A formációt közel 2 év után otthagyta, mivel rájött, hogy a pop műfaj sokkal közelebb áll hozzá, mint az alternatív rock. 97-ben már első önálló fellépésére készült, ahol The Jets ’Crush on you’ című dalával lépett fel, bátyja, Nick Carter zenekara, a Backstreet Boys berlini showja előtt. Nem sokkal ezután megszerezte első lemezszerződését is, majd még ugyanebben az évben ki is adták legelső lemezét, Aaron Carter cím alatt. 

Három kislemez került erről a korongról, az egyik az 1985-ös Crush On You feldolgozása volt, a másik a Crazy Little Party Girl, valamint a I’m Gonna Miss You Forever című szám. A három dal közül kettő az ausztrál listák 10. és 20. helyéig jutottak, még az Egyesült Királyságban a legjobb tíz közé jutottak. A zeneszámok sikeressége mellett az album is szép eredményeket ért el. Több európai országban a top10-ben, Nagy-Britanniában a 12-en nyitotta meg a listákat, továbbá a Billboard 200 listáján, egészen a 17. helyig jutott el.

2000. szeptemberében jelent meg második albuma Aaron’s Party (Come Get It) néven, amelyről négy kislemezt adtak ki. Háromszoros platina minősítést ért el Amerikában, valamint több mint a 3 millió példány kelt el belőle. Ez volt a legsikeresebb albuma pályafutása alatt. Vendégszereplőként is részt vett ezután az album után a Nickelodeon műsoraiban, valamint előzenekara volt több alkalommal is Britney Spearsnek és a Backstreet Boysnak is. 

Harmadik stúdióalbuma már nem tudott olyan sikereket elérni, mint a korábbi. A platina minősítést kiérdemelte, azonban a listákon már nem tudott magas pozíciókat megszerezni. Negyedik albuma 2002-ben debütált, és ez a korong már egyáltalán nem hozta a korábbi sikereket. A Billboard listáján a 17. helyig jutott, azonban mivel mindössze 41 ezer példányt adtak el belőle, így már a megjelenés utáni második héten visszacsúszott a 41.helyig. 

2017-ig szüneteltette zenei karrierjét, majd még ebben az évben kiadta Love névre hallgató, 5 dalt tartalmazó lemezét. Előfutárként Fool’s Gold című dalt jelent meg 2016-ban, 2017-ben Sooner or Later és a Don’t Say Goodbye követett. Ötödik albuma végül 2018.februárjában jelent meg. 

A színészkedésben is kipróbálta magát a zene mellett. Szerepelt 2001 tavaszán a Lizzie McGuire sorozatban, majd még ugyanebben az időszakban a Broadway-en játszotta el JoJo-t, a Seussical című darabban. Megmutatta színészi képességeit még a Sabrina, a tini boszorkányban, a 48 Hours Mysteryben, valamint a Hetedik Mennyországban is. 

2006 októberében indult el az 5 Carter testvér életét bemutató műsor, a House of Carters. A műsor után 2014-ben, az I Heart Nickben, testvére Nick Carter reality-jében.

Aaron Carterre 34 éves korában találtak rá holtan a saját fürdőkádjában. A helyszínre akkor a mentősök mellett, még a rendőrség is kiszállt, hogy biztosan kizárhassák az idegenkezűséget. Halálának oka nem tisztázott, viszont többen is úgy gondolják a függősége a drogok iránt volt ennek okozója. Holttestét elhamvasztották, viszont a végső nyughelyéről még nem döntött a család, így addig ikertestvére, Angel őrzi hamvait.

 

Források:

https://starity.hu/sztarok/aaron-carter/eletrajz/ 

https://24.hu/kultura/2022/11/05/meghalt-szinesz-rapper-enekes-aaron-carter/ 

https://www.atv.hu/kulfold/20221120/aaron-carter-halott-bizonyitvany 

https://www.blikk.hu/sztarvilag/nemzetkozi-sztarok/elhamvasztjak-az-elhunyt-aaron-cartert/nt27mb2