Noha ma már elterjedt a hamvasztás gyakorlata, az 50-es évek Amerikájában még csak a temetések 5%-át tette ki. Humphrey Bogart, az akkoriban legjobban keresett férfi színész temetése emiatt nem volt megszokott. Bogart maga akarta, hogy halála után hamvasszák el. Bár vágya az volt, hogy szeretett hajójáról, a Santanaról a Csendes óceánba szórják a hamvait, ez akkoriban illegális volt.  John Houston író, rendező így zárta búcsúbeszédét barátja temetésén: “Nincs okunk, hogy szomorúak legyünk miatta, csak magunk miatt, mert elvesztettük őt. Pótolhatatlan veszteség”

A Casablanca sztárja tehetős családba született 1899-ben. Édesapja Dr. Belmont DeForest Bogart sebész volt, édesanyja Maud Humprey grafikusművész. Magániskolákban tanult, de sem tanulmányi eredményei, sem magaviselete miatt nem voltak jó kilátásai. Már akkoriban sem vetette meg az alkoholt, vitorlázott, golfozott, élte a jómódú gyerekek életét. Családjában rideg volt a közeg, nem volt szokás a szülőknek a szeretetüket kifejezni a gyerekeik felé. 1918-ban aztán otthagyta az iskolát és beállt a haditengerészethez. Állítólag  itt szerezte a felső ajkán lévő forradást. Színészi munkáit, Alice Brady darabjaiban kezdte a Broadway-n. . Első filmes szerepét Leslie Howard színész segítségével kapta az 1934-es A megkövült erdőben. Ezután a Warner Brossal való szerződést követően meglódultak a gengszter szerepek: Mocskos arcú angyalok(1938), King of the underworld (1939), Magas- Sierra (1941), A máltai sólyom (1941). Ezt követte a Casablanca. Oscar díjat az Afrika királynőjében nyújtott alakításáért kapott. A Szegények és gazdagok című film forgatásán ismerkedett meg a 25 évvel fiatalabb Lauren Bacallal, aki a színész negyedik. felesége lett. Ezt követően még két közös filmjük volt. Mikor Laurentől megszületett első gyereke, már 49 éves volt. Stephen Humphrey Bogart után egy kislányuk is született, Leslie Howard Bogart. Alkoholfüggőségén úgy gondolta tud uralkodni, annak ellenére, hogy többször előfordult, hogy nem jelent meg forgatásokon, vagy részegen ment el rájuk.  Mindemellett remekül tudta leplezni ittas állapotát. Nem bízott azokban az emberekben akik nem ittak. Úgy gondolta, az ilyenek félnek megmutatni a valódi énjüket. Szűk baráti körével is leginkább az alkohol, és a cinizmus kötötte össze. Richard Burton, Frank Sinatra, Dived Niven, John Huston, Noel Coward, Lauren Bacall, Judy Garland alkották a Rat Pack-et. Az elnevezést Lauren aggatta a társaságra egy ötnapos vegasi kiruccanás után, amikor leginkább egy patkány falkára hasonlított a baráti kör.

Mikor Boginál nyelőcső rákot állapítottak meg, már késő volt a kezelésekhez. Ugyan megműtötték, de nem segített. 57 évesen ment el, 1957. január 14-én. Mindössze 36 kilogramm volt halálakor. Az All Saints episzkopális templomban tartották a búcsúztatását. Ott volt többek között Judi Garland, Gregory Peck, Spencer Tracy. John Houston forgatókönyvíró, rendező mondta a búcsúbeszédet.

A Forest Lawn temetőbe helyezték végső nyugalomba. 1999-ben az Amerikai Filmintézet minden idők legjobb amerikai színészének nevezte, és a Hírességek sétányán csillagot is kapott. Tiszteletére a New Yorkban lévő Upton West Side egy részét átnevezték Humphrey Bogart Place-nek. A színész most 70 éves fia, Stephen, a Humphrey Bogart Estate társvezetője. Évenként megrendezik a Bogart Filmfesztivalt, ahol ikonikus filmeket vetítenek. Emellett partnerségi kapcsolatban állnak a Rock Drinks vállalattal, akik a Bogarts Spirits a nevű termékeket forgalmazzák. Az italok üvegén a  színész fényképe, egy tőle származó idézet és az aláírása szerepel.

starity.hu: Humphrey Bogart életrajz

wmn.hu:A zord külső, ami mindenki szívét meglágyította- 119 éve született Humphrey Bogart

mult-kor.hu:Mindössze 57 évesen hunyt el gégerákban a láncdohányos Humhrey Bogart

timesgoesby.blog.hu: humphrey Bogart és a pia

Martinoakscemeteryandcrematory.com/blog:Bogarts creamtion

Foxnews.com: Humphrey Bogart, Lauren Bacalls son recalls growin up with Hollywood icons