A temető 1894. április 1-jén nyílt meg hivatalosan. A környéken lévő kisebb temetők telítettsége okán hozták létre, de hamar népszerűvé vált páratlan fekvése miatt. Már 1912-ben 72 hold nagyságúra nőtt a területe. A 20-as években egyre inkább ide tevődött át a budai lakosság temetkezése. A környéken lévő temetők megszűnése után, több áttemetés történt. Cathry Szaléz Ferenc mérnök, a svábhegyi fogaskerekű vasút építőjét a 29-es parcellában temették el újra. Ez a temető legrégebbi síremléke. Az  50-es évektől kezdték el politikusok, közéleti személyiségek temetését itt tartani. Így került sor a Művészparcella, valamint a Magyar Tudományos Akadémia parcelláinak kialakítására. Később létrehoztak egy amerikai stílusú sírkertet a 60-as parcellában, ahová elsőként Bartók Béla hamvait helyezték 1988-ban. Bartók 1945 szeptemberében halt meg New Yorkban hosszú betegség után. Hamvait csak 25 évvel később hozták haza, noha az alapgondolat már a 60-as években megszületett, de Bartók Amerikában élő fia elutasította az ötletet, míg Magyarországon élő fia és felesége támogatta. Végül a 80-as években Bartók Péter azzal a kikötéssel támogatta az újratemetést, ha a Farkasréti temetőben helyezik végső nyugalomba édesapja földi maradványait, ahol a zeneszerző szülei is nyugszanak.

Nem Bartók volt az egyetlen, akinek hamvait hazaszállították és itt, a Farkasréti temetőben helyezték el. Így történt Kabos Gyulával is, aki földi maradványait szintén Amerikából hozták haza. Kabos 1939-ben indult a tengerentúlra egy előre lekötött turnéra, miután az 1938-as magyarországi zsidótörvény miatt nem léphetett színpadra. Sajnos Amerika nem váltotta be reményeit, alkalmanként adódtak csak fellépései, családjával nehéz anyagi körülmények között élt.  A színész 1941. szeptemberében szívprobléma miatt összeesett egy brooklyni színpadon, amit több rosszullét is követett. Október 6-án hunyt el. Temetése kint élő magyarok körében zajlott, de Kabos végakarata az volt, hogy Magyarországon temessék el. Erre 1996-ban került sor, amikor Palotás János, Amerikában élő újságíró kinyomozta, hogy a New Jerseyben lévő “Kobas” feliratú sír a színészé, így intézkedett a hazaszállításáról. Székhelyi József színművésszel együttműködve a Farkasréti temetőben helyezték el Kabos Gyula hamvait.

Itt nyugszik Karády Katalin is, aki szintén Amerikában hunyt el. Őt külön kérésre Gobbi Hilda közelében temették el.

Jávor Pál 1959-es temetésén tízezrek vettek részt. Látványos temetése volt. Cigányprímások kísérték a színész koporsóját, a forgalom megállt Budapesten. Ehhez hasonló volumenű temetés csak Szécsi Pálé volt, 1974. május 10-én. A temetésén megjelent rajongók mindenáron be akartak jutni a ravatalozóba. Ezt állítólag Koós János akadályozta meg.

Az elmúlt időszakban elhunyt művészeink közül itt nyugszik még másokkal együtt, Hofi Géza, Bajor Imre, Schütz Ila, Sztankay István, Garas Dezső, Kállai Ferenc, és Koós János is.

A színészek, énekesek mellett számos költő, író nyugszik a Farkasréti temetőben.

Pilinszky János, Szabó Magda, Zelk Zoltán, Nemes Nagy Ágnes, Weöres Sándor is. Weöres elmondása szerint  húsz éves korára már túl volt a haláltól való félelmen, miután gyerekkorában többször öngyilkos próbált lenni. Nyáry Krisztián, Így Szerettek ők című könyvében pedig leírja, hogy a költő és felesége első randevúja egy temetőben történt, ahol addig időztek, míg rájuk zárták a kapukat. Másnap mikor kijöttek onnan, tudták, hogy összeházasodnak. Weöres Sándor az alkohol rabja volt. Hogy 76 éves koráig élt, nagyon sok köze volt feleségének, Károlyi Amynek, aki amennyire tudta próbálta kordában tartani ezt a szenvedélyt.

Itt nyugszik Ady Endre felesége, Boncza Berta, Csinszka is.

Számos sportoló, köztük Papp László, háromszoros olimpiai bajnok ökölvívó, Bozsik József labdarúgó, Tersztyánszky Ödön kardvívó olimpiai bajnok.

Politikus közül több miniszterelnök, vezető politikus nyughelye a Farkasréti. Rákosi Mátyást titokban temették el, szűk családi körben. Szovjetunióban halt meg 1971-ben. haláláról is csak egy kis közlemény jelent meg az újságban. Moszkvában ravatalozták fel és itt is hamvasztották el a testét. Az egykori diktátor maradványait egy menetrendszerű repülőgéppel hozták Magyarországra, állítólag a wc mellett tudták csak elhelyezni a nagyméretű urnáját. Miután az urna rekesz fedőlapját a temetőben többször megrongálták, levették a teljes nevét róla és csak a monogramját tették rá. Később ezt is eltávolították róla.

A kommunista mozgalom más szereplőit is ide temették, másokkal együtt Apró Antalt, Aczél Györgyöt, Péter Gábort is.